crazybooklovers

Alla inlägg under februari 2014

Av Mustaschen & Harrypottarn - 18 februari 2014 21:37


Jag var trött och mina armar kändes  som tegelstenar, så tunga att jag inte kunde lyfta dem. Sömning och utmattad släpade jag mig upp för trappan  mot mitt rum. Morgondagen skulle bli en väldigt jobbig och stressig dag så det var bäst att få lite sömn. Halvvägs uppför trappan sneglade jag på den guldbruna klockan på min vänstra handled. Tjugo i sju. 

- Ska du gå och lägga dig redan? Undrade mammas avlägsna röst ifrån köket. Jag orkade inte öppna munnen. Jag gjorde något ''Mmmhm'' ljud för att inte behöva svara på frågan.

- Ja, okej då! Godnatt. Ropade hon. Jag fortsatte upp för trappan och efter att ha öppnat dörren till rummet, klappat katten som hoppat upp på bordet och bytt om, slängde jag mig på madrassen med en suck. Jag drog den hjärtformade kudden med sommarfärgade blommor intill mig. Bakom ögonlocken brände tårarna. Jag har fortfarande inte riktigt förstått varför det heter öginlock. Det skulle vara så himla mycket coolare om dem hette något annat. Kanske ögongardiner? Nej, jag vet inte. Spegeln som hängde på den högra kortsidan av rummet såg nästan ond ut. Mina ögon var röda när jag tittade in i den och jag kunde inte längre hålla emot. Ett regn av sorg och smärta dränkte mina fräkne-täkta kinder. Vad hade jag gjort för att förtjäna det här?  Jag blundade hårt och börja tänka på något annat. En fantasi dröm formades i mitt huvud och gjorde mig ännu sömnigare. 


Ett hårt dunkande i mitt huvud väckte mig. Jag hade slagit i huvudet i väggen medan jag sov. Kudden jag tryckt emot mig kvällen före låg på golvet. Jag vände huvudet mot fönstret och såg ut över den lilla världen där ute. Solstrålarna visade sig igenom dem tjocka molnen på den isblåa himlen. Vädret klistrade nästan fast ett leende på mig, fast jag redan log. Långsamt ställde jag mig upp och gick emot dörren till trappan. Jag drog med blicken över rummet för att se vad som fanns kvar. En madrass och en filt, ett bord och en spegel. Och den där hjärtformade kudden. 


- Skynda dig nu! Du vet att vi måste fixa till rummen i huset också.

Jag hade fixat mig och tagit ut det sista ifrån rummet innan det plötsligt slog mig att Johnny inte var här, mammas pojkvän. 

- Var är Johnny, ska inte han hjälpa till?

Mamma ryckte på axlarna och hennes ögon blev blanka och våta utan att några tårar rann. Något var fel, det kunde vem som helst se. 

När vi väl kom iväg blev jag så ivrig att jag inte kunde sitta still. Världen liksom flöt förbi utanför fönstret och det var första gången på länge som jag var glad på riktigt. Musiken spelade på stereon i bilen och plötsligt kom min och mammas favoritlåt! - The Man med Aloe Blacc. Vi skrattade och pratade ända tills vi såg den lilla svarta delen av taket på huset. Vi var framme!


//Piraya


Snart kommer nästa del! Hoppas ni gillar den... Kommentera om ni tycker att jag ska ändra den så att den blir bättre på något sätt :D

Av Mustaschen & Harrypottarn - 18 februari 2014 12:34

Jag har läst ut Korsad av Ally Condie och den är 364 sidor lång. Den är del 2 i Matchad trilogin. Jag har tidigare recenserat ettan här, och om du vill hitta den ligger den under kategorin "framtid".
Den handlar om Ky och Cassia, som har skickats ut av samfundet till byar, där det är meningen att dom ska kriga mot fienden, och dö. Den skiftar mellan Ky och Cassia, så båda berättar. Men dom bestämmer sig för att fly och hitta varandra, men kommer dom överleva? Kan man lita på ens vänner?

Jag tycker att del två är mycket tråkigare än del ett. Här så fattar man inte vad som händer och kapitlerna skiftar mellan Ky och Cassia och det hade varit kul om inte kapitlena hade varit så långa så man glömmer av vems kapitel det är. Dessutom enligt mig var det för mycket kärlek och för mycket tankar, och den blev tråkig. Jag är besviken!

// Mustachen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 18 februari 2014 11:40

Hej! Jag är nääääästan klar.. Bok recension snart!

//Mustachen
Ps. Bara så ni vet är det två personer som driver den här bloggen, Mustachen (jag) och Piryan. Pirayan skriver oftast noveller och jag recenserar mest, men skriver ibland.

Av Mustaschen & Harrypottarn - 16 februari 2014 12:00

Ibland kan det vara svårt att släppa taget om något. Något man gillar, något man behöver. Och detta något har alla. Vissa människor har en nallebjörn eler en speciell tröja som dem aldrig vill leva utan. Men det har inte jag. Inte längre. Jag minns dagen som om det var igår. Mitt hjärta slets uti, i tusen, miljoner små bitar. Så små att ingen skulle lägga märke till dem obetydligt små bitarna. Det som alla behöver fanns inte längre för mig. När hon dog, så dog jag inuti men min kropp var kvar på jorden. 

 

14 Juni 2012

Torsdag


Jag och Molly ska snart ut och fiska. En trevlig fisketur skadar väl inte? Själv älskar jag att fiska. Och det är ännu bättre idag när solen skiner, det är 30 C+ ute och man är på bra humör! Fast jag hinner itne skriva mycket mer nu eftersom att vi ska åka. 


Två år har gått. Snart, om 118 dagar var det två år sedan exakt. Molly dog. Försvann. Upplöstes. Kalla det vad du vill. Hon dog, och jag med. Vilket ni borde ha förstått nu. Min bästa vän dog. 

Efter sommarlovet ville alla försöka på alla möjliga sätt att få mig på bra humör. Alla på skolan frågade hur jag mådde, om jag var okej och om jag saknade henne. Tack för omtanken men jag behöver inte flera jobbiga frågor. Jag måste bara vara ensam ett tag till. Min mammas pojkvän har försökt få mig att gå till en psykolog, han tror att jag är besatt av döden och demoner och sådant. Inte för att jag förstår varför. I övrigt är jag alldeles normal bortsett från att jag kan se Molly dyka upp var som helst. Hon vinkar, ler och sedan försvinner igen. Ljudet av tusentals hjärtan som dunkar. Sedan en snabb blikning, och med det är hon borta. Tusentals dunkande hjärtan... Och för varje dag slocknar någon av dem. 

- V kan ju inte ha det så här längre, Amber! Säger mamma väldigt ofta nu för tiden. Som om allt är mitt fel. Utan att äns blicka åt hennes håll för ett svar försvann jag smidit som en katt ut ur dörren. Det var något stort fel på den här staden! 

Auckland kan vara fint, men det är för mycket ''stad'' och som tur är har jag äntligen lyckats övertala mamma att flytta härifrån. Imorgon gäller det. Imorgon ska vi flytta till ett litet hus mitt ute i ingenstans. Perfekt. 



Förlåt!! Hinner inte skriva mer... //Piraya

PS. Förlåt för att det står fel lite här och där men det har hänt något så jag kunde inte sudda bort ett ända ord utan att ta bort allt!! 



Av Mustaschen & Harrypottarn - 16 februari 2014 11:47

Jag kommer inte fortsätta att skriva för att jag inte har några idéer men förhoppningsvis så börjar jag på en ny snart! Så det här är sista delen:
När jag kom till skolan stog han och väntade. På någon. Antingen inte på mig.
När jag tar sats att kliva in känner jag att någon tar tag i min arm och drar ut mig.
-Hej.. Jo, jag vet att du gillar mig, men saken är den att jag inte känner desamma för dig, säger han och ser mig i ögonen. Nej. Det kan inte vara sant. Jag vänder mig om och springer.

Av Mustaschen & Harrypottarn - 16 februari 2014 11:42

Hej! Här kommer dagens citat:

//Mustachen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 16 februari 2014 07:39

Hej! Snart ska jag träffa Camilla Jönsson, och då har jag tänkt att intverjua henne. Så om ni har några frågor ni vill att jag ska fråga henne så får ni gärna komentera dom :) Jag ska förbereda lite frågor idag, men jag vill jättegärna att ni komenterar lite frågor.

Camilla Jönsson har tidigare skrivit Det går bara inte som innehåller en hel del romantik, och jag har läst halva och man blir så frustrerad! Haha, den är jättebra skriven och bra.

Av Mustaschen & Harrypottarn - 16 februari 2014 07:29

Hej! Jag har läst Mitt Perfekta Liv av Sara Dessen. Den är 443 sidor lång.
Den handlar om Macy, som har sommarlov.
Allt är redan planerat, hon ska vara perfekt, jobba på biblioteket, och plugga.
Men plötsligt händer en grej Macy inte hde räknat med, hennes pojkvän vill ta en "paus". När Macy åker runt i sin bil stöter hon på ett företag, och alla som jobbar där blir henns vänner. Macy är lycklig. Hennes mamma tycker att det inte är perfekt nog, så hon lägger ut ett straff. Vad gör man när ens förälder inte gillar vem man umgås med? Hur mår hennes mamma egentligen?

Jag tyckte att den var bra, och den passar att läsa under sommarlovet. Den påminner mycket om Meg Cabots böcker, vilket är jättebra.

//Mustachen

Presentation


A little reading everyday keeps reallity away ~
Vi är två tjejer som älskr att läsa! Här hittar du fangirling, boktips, noveller skrivna av oss och mycket mer!
Kontakt/sponsring: eddithebooklover@gmail.com
Obs! Att stjäla inlägg härifrån är inte okej.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om vår blogg?
 Älskar den
 Bra
 OK
 Nja...
 Buuuuu
 Dålig!!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Cute Polka Dotted Rainbow Bow Tie Ribbon

Skapa flashcards