crazybooklovers

Alla inlägg under april 2014

Av Mustaschen & Harrypottarn - 1 april 2014 20:08

Hej! Jag har läst Den tatuerade mamman av Jacqueline Wilson. Originaltiteln är "The illustrated mum", första meningen i boken är Marigold började bli konstig igen på sin födelsedag. och sist men inte minst, den är 364 sidor lång.

Den handlar om Dol, som egentligen heter Dolphin, och Star. Dom är halvsystrar. Dom har en mamma, Marigold, men hon har inte alla hästar hemma som man säger. Star, vill bara vara helt normal och har mycket kompisar i skolan och är väldigt smart, medans Dol inte har det lika lätt. Hon har också blivit lite annorlunda, och dom andra i klassen retar henne och hennes lärare, Mrs. Hill är inte heller helt snäll. Det är inte Dols fel att hon är annorlunda, hon är helt normal i huvudet men Marigold tvättar inte deras kläder, eller betalar hyran osv så det retar dom henne lite för. Marigold dricker mycket, hon är ute och festar även om hon egentligen är för gammal och ibland håller hon på med sina projekt, tillexempel tatueringarna. Dom har hon många av och Star avskyr dom, medans Dol tycker att dom är coola.
På en konsert träffar Marigold Stars pappa, och Star får nog av Marigolds knasigheter och rymmer till honom. Då gör Marigold något väldigt, väldigt dumt och Dol som inte är särskilt gammal måste ta ett vuxet beslut som hon vet att Marigold inte kommer gilla. Vad ska hon göra?

Jag tyckte jättemycket om den här boken! Jag längtade faktiskt efter att få läsa den. Jag rekommenderar den i åldrarna 10-13. Som sagt tar Jacqueline upp allvarliga saker i hennes böcker så barn ska förtså på ett bra sätt. Jättebra!

//Mustachen

Presentation


A little reading everyday keeps reallity away ~
Vi är två tjejer som älskr att läsa! Här hittar du fangirling, boktips, noveller skrivna av oss och mycket mer!
Kontakt/sponsring: eddithebooklover@gmail.com
Obs! Att stjäla inlägg härifrån är inte okej.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om vår blogg?
 Älskar den
 Bra
 OK
 Nja...
 Buuuuu
 Dålig!!

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Cute Polka Dotted Rainbow Bow Tie Ribbon

Ovido - Quiz & Flashcards