crazybooklovers

Inlägg publicerade under kategorin recension

Av Mustaschen & Harrypottarn - 1 november 2015 22:56

Jag tipsar verkligen om bokserien WondLa. Dessa är skrivna av Tony DiTerlizzi som även är en av författarna till Spiderwick serien. 

Det handlar om Eva Nio som har under hela sitt 12-åriga liv levt under jord med en robot, Modr, som tagit hand om henne som om hon vore hennes barn. Hon har tränats och fått information för det som finns ovan marken för att en dag gå ut dit.  Men en dag blir hennes hem attackerat och hon tvingas att fly. När hon väl kommer ovanför jord så är inget som hon föreställt sig och det som hon har lärt sig är absolut ingenting om det som hon nu ser. Hon är i en helt annan värld och får reda på att detta är planeten Orbona. 


Eftersom att jag är osäker på hur mycket jag ska skriva om handlingen utan att spoila så stoppar jag där.

Enligt min åsikt så var den här boken extremt bra och välskirven. En absolut favorit som rekommenderas till alla (speciellt med dem som gillar sci-fi och äventyr!!) 


Antal stjärnor:           /5 


 

Bild av: Tony DiTerlizzi



//Piraya   

ANNONS
Av Mustaschen & Harrypottarn - 30 augusti 2014 10:30

Väääälidgt spännande!!
Namn:Fantastic beats and where to find them
Författare: Newt Scamamder
Andra böcker av författaren:-
Serie: Det är inte en serie, men den tillhör en "box" som är "Property of Hogwarts Libary".
Del-
Antal sidor:88
Originalets namn:-
Första hela meningen på sida 10:"An offering of woodlice will placate the Bowtruckle long enough to let a witch or wizard remove wand-wood from its tree."

Handling:Man får ett lexikon om olika varelser (magiska) och var man kan hitta dem.

Vad jag tyckte: Jag ville läsa den här boken eftersom det är den här som ska bli film 2016, men jag fattar inte hur man ska kunna göra det helt ärligt (mer om det senare).
Jag tyckte att den var helt okej, det var kul att se Harry eller Rons klotter i boken men den var ju inte jättespännande med tanke på att det är ett lexikon som man faktiskt använder när man lär ut på Hogwarts.
Jag lärde mig mycket om olika djur och det är kul att ha läst den.

Vad som kunde ha gjorts bättre/fel/något jag saknade:Jag vet inte om detta är ett "fel" eller inte, men det stog "its" ibland istället för "it's". Det kanske är jag som har fått det fel, men men!

Tankar:Hur ska man kunna göra detta till en film? Detta är ett lexikon, det är ingen riktigt "historia". Jag antar att det återstår att se! Jag är riktigt taggad.

Liknande böcker: -

Antal katter:

3/5 efter som att det var kul att läsa om de olika varelserna och att den var bra gjord, men den blev liiiite långtråkig imellanåt.
/Mustaschen

Förlåt för den dåliga kvalitén på bilden...

ANNONS
Av Mustaschen & Harrypottarn - 28 augusti 2014 15:59

Hej! Jag har läst om en bok och aaaaaah jag älskar den!!
Namn:Amy and Roger's epic detour
Författare: Morgan Matson
Andra böcker av författaren:Since you've been gone
Serie: -
Del-
Utgiven:2010
Antal sidor:341
Titel på Svenska:Fyra dagar Fyra nätter
Första hela meningen på sida 10:"In addition, of course, to all the other ways I'd caused it."
Förlag: Simon & Schuster

Handling: Vi följer Amy, som är 16-19 (?) och vars pappa har dött i en bilolycka. Hennes tvillingbror är på ett rehab och Amys mamma har flyttat, och meningen är att Amy ska komma körandes efter henne genom USA, men problemet är att efter bilolyckan vill Amy inte köra. Då ställer Roger upp. Roger, som både är äldre än Amy och snygg, får henne att komma tillbaka och verkligen "leva", och medans de kör tar de några oväntande stop vilket vilket ändrar resan totallt...
Samtidigt får vi reda på hur olyckan hände och hur det har straffat hennes familj, och vi ser Amy utvecklas som person.

Vad jag tyckte: Jag ä-l-s-k-a-r den här boken. Det är en fin berättelse och den får mig på gott humör. Man vill bara hoppa in i boken och leva i den!
Morgans språk är jättebra och man hänger lätt med samt får en delad händelse med karaktärerna.
Detta vet ni som har läst boken, men jag tyckte det vara väldigt fint och bra gjort med när man får se vd som hade hänt förr och jag tyckte att det satte en bra och viktig touch på boken.
Att få musik tips i boken och alla bilder gjorde den bara bättre!

Vad som kunde ha gjorts bättre/fel/något jag saknade:Jag ville veta lite mer om Amy och hur hon hade haft det förut, samt lite mer bakgrunds information om vissa karaktärer.

Tankar:I SHIP THEM. Jag vill ha en del två, även om det inte är en serie.

Liknande böcker: The sisterhood of the traveling pants har en liten samma känsla.

Antal katter:

5/5 lätt.
Det var allt, tack för mig!
/Mustaschen
Jag äger bilderna och om ni vill låna dem måste ni mejla oss och länka den här bloggen. Fotona är tagna med en Samsung Galaxy S4 mini. Bilden på Morgan Matson är dock inte min.

Fin bild på fina Morgan! (Ovan)

Av Mustaschen & Harrypottarn - 13 augusti 2014 10:25

Hej! Snabb update: Jag börjar skolan imorgon och jag vet inte hur mycket tid över jag kommer ha att blogga, men vi får se hur det går och jag hoppas att ni förstår!
Jag läste ut Harry Potter och Dödsrelikerna för cirka två dagar sen och feels.

Namn:Harry Potter och dödsrelikerna
Författare: J.K Rowling
Andra böcker av författaren:Andra delar i serien.
Serie: Harry Potter
Del7 och den sista.
Utgiven:2007
Antal sidor:782
Originalets namn:Harry Potter and the deathly hallows
Första hela meningen på sida 10:"Lucius har då alltid unnat sig det bästa. Påfåglar ..."
Förlag: Tiden

Handling:*Innehåller spoilers från de tidigare delarna*
När Dumbledore dog gav han Ron, Hermonie och Harry ett uppdrag. De måste hitta horrocruxer för att döda du-vet-vem. Vägen dit är svår och deras vänskap sätts på spel. Ändå är det som att någon vakar över dem...
Det är lite svårt att förklara vad som händer, för att det händer så mycket, men i princip så är det allt som avgörs.
Samtidigt har Snape tagit över Hogwarts och det är INTE bra..
*Slut på spoilers!*

Vad jag tyckte: Det var inte min favorit bok i serien, men den var väldigt spännande och man fick verkligen smak av vad karaktärerna kände. Precis som i de andra delarna var den jättespännande och man kunde inte lägga den ifån sig!

Vad som kunde ha gjorts bättre/fel/något jag saknade:Ibland blev det liiiite för mycket våld för min smak.
Det är synd att serien är slut!
Ibörjan förstog jag inte titlen men det kom senare.
Tankar:Jag beundrar verkligen Harry, Hermonie och Rons mod. Jag hade aldrig (eller kanske) vågat göra vad dem gör. Jag antar att de hamnade i Gryffindor av en andledning.
Sen ibland, förstå mig inte fel, Hermonie är min favoritkaraktär, kändes det som att Hermonie som karaktär var svagare än i de tidigare böckerna. Det förstår man eftersom det händer läskigare saker, men hon stog inte upp för sig själv lika mycket. Jag kände att hon grät väldigt mycket, men det förstår jag.

Liknande böcker: Narnia serien.

Antal katter:

4/5.

Suuummer!!!
!Bilderna är mina och är tagna med min Samsung galaxy S4 mini.!
Tycker ni om dem? Jag är rätt nöjd. Kommentera gärna din favoritbild.
Ha en bra dag!
Kram Mustaschen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 8 augusti 2014 11:08

Hej! Här kommer jag med en recension!
Namn:Fangirl
Författare: Rainbow Rowell
Andra böcker av författaren:Eleanor & Park
Serie: -
Del-
Utgiven:2013
Antal sidor:459
Originalets namn:-
Första hela meningen på sida 10:"You seem like you're fighting," he said.
Förlag: Mykindabook.com eller Macmillan.

Handling:Cath och Wren är identsika tvillingr och gör allt tillsammans -tills de börjar på College. Cath (huvudpersonen) vill sitta inne på sitt rum och skriva fanfiction om Simon Snow (vilket är lite som bokens Harry Potter) medans Wren vill gå på fester och träffa killar.
Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, men den handlar om Caths liv och saker som händer. Tex, hennes familj, skola och kärlek.

Vad jag tyckte: Jag gillade den här boken jättemycket!!! Den var jättebra och jag tror många skulle kunna relatera till Cath.
Jag älskar framsidan på boken!

Vad som kunde ha gjorts bättre/fel/något jag saknade: I slutet i varje kapitel fick man en liten bit av Simon Snow, vilket jag tyckte var sådär kul.

Tankar:-

Liknande böcker:Jag har aldrig läst en bok som liknar den här faktiskt.
Antal katter:

4/5.
/Mustaschen

Huvudkaraktärerna. (ovan)

Av Mustaschen & Harrypottarn - 5 augusti 2014 11:08

Namn:Harry Potter och Halvblodsprinsen
Författare: J.K Rowling
Andra böcker av författaren: Andra böcker i serien.
Serie: Harry Potter
Del6
Utgiven:2005
Antal sidor:657
Originalets namn:Harry Potter and the Half-Blood prince
Första hela meningen på sida 10:"Dessutom såg Fudge mycket trött och bekymrad ut."
Förlag: Rabén&sjögren

Handling: *Kan innehålla spoilers* Harry börjar sitt sjätte år på Hogwarts och det är allt annat än vanligt. Harry är säker på att Draco Malfoy planerar något skumt. Kärlek svävar ändå i luften och svartsjuka och kärleks drycker är lite av ett problem. Harry hittar en gammal bok i Trolldrycksbrygd och den tillhör den så kallade "Halvblodsprinsen". Boken visar sig mycket hjälpfull, men vem är Halvblodsprinsen?
Dessutom vill Dumbledore ge Harry extra lektioner....

Vad jag tyckte: Åh vilken sorlig men väldigt spännande bok! Jag läste den på en och en halv dag och man kunde inte ta ögonen ifrån den. JAG ÄLSKAR DEN!

Vad som kunde ha gjorts bättre/fel/något jag saknade:Nja, slutet var så sorgligt att jag hade velat ändra det.

Tankar:Hur kan man skriva något SÅ BRA som det här??

Liknande böcker: -

Antal katter:

5/5.
I'm a Potterhead!!
/Mustaschen

(Mina bilder, tagna med en Samsung Galaxy S4 mini.)

Av Mustaschen & Harrypottarn - 31 juli 2014 10:06

God morgon! *Gäsp*
Namn:Scarlet
Författare: Marissa Meyer
Andra böcker av författaren:Cinder
Serie: The Lunar Chronicles
Del2
Utgiven:2013
Antal sidor:452
Originalets namn:-
Första hela meningen på sida 10:"Her leaving without it was suspicious enough."
Förlag: Puffin Books

Handling:
I den här boken lär vi känna Scarlet samtidigt som vi följer Cinder.
Scarlet=Rödluvan
Cinder=Askungen
Scarlets farmor har varit försvunnen i två veckor och polisen har lagt ner fallet, men Scarlet vill ut och leta efter henne och hjälp får hon av Wolf. Wolf är en kille som hon litar på men egentligen inte ska och hon vet inte mycket om honom. De kommer bra överns så det borde inte vara någon fara och han vet dessutom var de som har tagit Scarlets farmor håller hus. Den stora frågan är: Varför skulle någon ta hennes farmor?
Innehåller spoilers från bok 1 "Cinder" i serien
Cinder flyr ur Drottning Levenas klor mef hjälp av Thorne, och han är en tjejtjusare som säger att han har ett skepp och det visar sig sant. Så, de flyger ut i rymden och ska till en dam i Frankrike som Cinder ska veta lite om henne själv. Själv har hon inte berättat för Thorne om vem hon verkligen är.
Slut på spoilers

Vad jag tyckte: Cinder, del ett, var mycket bättre.

Vad som kunde ha gjorts bättre/fel/något jag saknade: Ja, mycket. För den första är jag besviken. För det andra, den var seg. Riktigt seg och inte gripande alls. För det tredje, slutet var för långt.

Tankar:-

Liknande böcker: -

Antal katter:

3/5.
Detta var ingen bra recension men det var inte mycket att säga.
/Mustaschen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 20 juli 2014 12:21

Namn:Rädda mig inte
Författare: Tahereh Mafi
Andra böcker av författaren:Rör mig inte!
Serie Shatter me serien
Del2
Utgiven:2012
Antal sidor:398
Originalets namn:Unravel Me
Första hela meningen på sida 10:"Ingen vet."
Förlag: B|Wahlströms

Handling:Det är lite svårt att förklara utan att spoila allt, så jag ska göra så gott jag kan.
I den här boken svävar Juliette inför svåra val. Hon lär sig även att inte deppa ihop utan att kämpa för vem hon är.

Vad jag tyckte: Den var helt ok! Jag älskade den inte, men jag hatade den inte. Det är inte så mycket att säga.

Vad som kunde ha gjorts bättre/fel/något jag saknade:Inte riktigt.

Tankar:-

Liknande böcker: Divergent serien!

Antal katter:

3/5.
/Mustaschen

Presentation


A little reading everyday keeps reallity away ~
Vi är två tjejer som älskr att läsa! Här hittar du fangirling, boktips, noveller skrivna av oss och mycket mer!
Kontakt/sponsring: eddithebooklover@gmail.com
Obs! Att stjäla inlägg härifrån är inte okej.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om vår blogg?
 Älskar den
 Bra
 OK
 Nja...
 Buuuuu
 Dålig!!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ crazybooklovers med Blogkeen
Följ crazybooklovers med Bloglovin'
Cute Polka Dotted Rainbow Bow Tie Ribbon

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se