crazybooklovers

Senaste inläggen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 26 maj 2014 20:51

Hej! Jag har läst om Airhead av Meg Cabot och det är del ett i en serie bestående av tre delar. Den är 290 sidor lång, den är utgiven 2008 på engelska och 2012 på svenska. Första hela meningen på sida 10 är: "Hur lyckas man med det?"

Den handlar om Em, Emerson Watts om man ska vara exakt. Hon är den här "pojkflickan" och hon är bästis med en kille, Christopher. Dom spelar hellre tvspel, äter skräpmat och nördar sig än att vara "De levande döda. Dom är lite som jag alltså. De Levande Döda är de populära på deras High School. Tjejerna är smala, snygga och rika och älskar att festa, ser ut som modeller och avgudar modellen Nikki Howard. Killarna är starka, rika, vältränade och snygga. Whitney Robertsson är en av De levande döda som hatar Em.
Ems syster Frida är nästan en av De Levande Döda, och Ems mamma tvingar Em att följa med Frida till invigningen av ett nytt köp centrum och hon blir någon annan. Jag menar det. Hennes (Ems) hjärna hamnar i Nikki Howards kropp. Em har inte något annat val än att vara Nikki för annars kastar Stark, företaget Nikki jobbar åt, Ems föräldrar i fängelse. Em Watts dör, (hennes föräldrar vet allt och hennes lillasyster Frida vet allt) och Nikki Howard föds på nytt. Åtminstone hennes hjärna. Hon får inte berätta för någon (inte ens Christopher) och att vara supermodell är inte så lätt som man tror.

Jag läste om den här boken men den var lika bra som första gången.
Ämnet är rätt intressant. Att kunna flytta någons hjärna till någon annans kropp. Det skulle vara coolt om det var möjligt men jag tror att det hade andvänts till fel grejer. Inte till att rädda liv, utan till att göra en "make over" när man blir gammal. Om man har pengar det vill säga. Vem hade ni viljat bli? Jag skulle vilja vara en känd person, men i längden skulle det vara jobbigt pågrundav all stress (som man läser om i den här boken). Jag skulle nog vilja vara mig själv, eller Meg Cabot om jag måste välja.
Denna bok är perfekt att läsa på sommaren! Den är väldigt bra och lätthjärtad men ändå fascinerande. Jag rekommenderar den i åldren 12-15. Jag har många roliga minnen med den här boken för att jag brukar kalla "De Populära" i min klass för "De levande döda" i smyg ibland och jag och en av mina kompisar läste den för att jag tjatade på henne :3 Ha det bra!
/ Mustaschen utan mustasch

ANNONS
Av Mustaschen & Harrypottarn - 25 maj 2014 17:54

Hej!!! Jag har läst en så bra bok, Stad Av Skuggor i serien The Mortal Instruments av Cassandra Clare. Detta är del ett, den har även blivit film (den har jag inte sätt, jag vill läsa hela serien först) och del två heter Stad av aska. Den är 526 sidor lång, på Engelska heter den City of bones, den är utgiven 2007 på Engelska och 2013 på svenska. Första hela meningen på sida 10 är: "Männikorna var så dumma".

Den handlar om Clary Fray. Hon och hennes killkompis Simon går på en klubb som Clary gillar och där ser Clary ett... rätt speciellt gäng. Det är en kille och en tjej, alla tre fulla av tatueringar men väldigt vackra. Dom mördar en kille och när Clary berättar för Simon ser hon det men inte Simon, men dom står mitt framför ögonen på Clary. Nästa dag ringer Clarys mamma (Simon och Clary är på ett fik och en av killarna/mördarna är där) och låter jätterädd och berättar att han har hittat henne och ber henne att berätta för hennes kompis Luke. När Clary drar sig hemmåt för att undersöka saken blir hon angripen av en... varelse och efter det blir hennes liv annorlunda. Hon får reda på hennes ursprung och om hennes mamma och blir hamnar i mång fighter med magiska varelser.

HERREGUD VAD BRA DEN HÄR BOKEN VAR! JAG TILLHÖR ETT HELT NYTT FANDOM NU. Nämligen Shadow Hunters.. (Ni som läst boken fattar. ;))
Den här boken är bäst!
Min kompis har börjat läsa den här boken men slutade efter som hon inte gillade språket. Clary är huvudpersonen, men den är ändå inte i "jag" positionen, alltså att det är tex, "jag kollar på äpplet" utan att det blir "Clary kollar på äpplet" positionen. Jag förstår att vissa har problem med detta, det är rätt ovanligt men ändå så blev det för mig som läsare att det blev som en "jag" position och det var så jag tänkte medans jag läste. Detta var en av dom böckerna du känner och inte läser. Jag älskade den. Ska ta och köpa tvåan snart men ska som jag sagt förut inte se filmen förrän jag har läst ut serien. Jag rekommenderar boken i åldern 12-15 för att jag tror att man förstår boken bättre då. Ha det bra!!
/Mustaschen :)

ANNONS
Av Mustaschen & Harrypottarn - 20 maj 2014 18:45

Hej! Jag har läst Double Dork Diaries two tales from a not-so-fabulous life av Rachel Renée Russell. Det är två böcker i en bok och jag har tidigare recenserat del ett här: http://crazybooklovers.bloggplatsen.se/2013/12/17/10416474-nikkis-dagbok-1-berattelser-fran-ett-inte-sa-fantastiskt-liv/
Den är 563 sidor lång och på engelska. (Det är ju två böcker i en bok så det är därför den är så lång.) Första hela meningen på sida 10 är: I know I said I'd never write in this diary again.

Bok 1: Nikki börjar på en ny skola och blir snabbt skolans tönt. Hon får skåp brevid klassens "Ms. Perfect" som är jätteelak och Nikki känner dig ensam. Hon får en liten flirt på Brandon, samma kille som Ms. Perfect riktar in sig på. Det för inte särskilt bra, för Nikki lever ett väldigt pinsamt liv... Kommer hon få några kompisar?! Hur kommer det gå med Brandon? Kommer Ms. Perfect att hinna förstöra Nikkis liv?
Bok 2: Nu är det party-time. Nikki är med i städkomitten och Ms. Perfect bestämmer sig för att stängs ner hela festen, men städarna, dom mest opopulära personerna på hela skolan, låter henne inte vinna! Kommer Brandon be Nikki vara hans dejt?

Den här recesensionen blev lite hastig sorry! Inget jag är stolt över men det är inte mycket man kan säga om den här boken. FÖRUTOM ATT DEN ÄR MEGABRA! Jag rekommenderar den i åldern 9-12 för att den inte alls är särskilt "tonårig" och det är fina bilder i och att den är väldigt lätthjärtad och snabb att läsa (för mig). Den här boken var rolig och kan nog vara en räddare i nöden och att man kan relatera till den. Min lillasyster, Mimmi, som är 10, har precis läst båda böckerna på svenska och gillade dem minst lika mycket som jag. En väldigt positiv bok.
Kram Mustaschen!

Förlåt bilden men jag kunde inte fotografera ute och min iPod som jag använder just nu har inte särskilt bra kvalité. Ha det gött!

Av Mustaschen & Harrypottarn - 19 maj 2014 21:27

Hej! Jag kommer inte kunna hålla 100% bra uppdatering (och det är därför jag inte har gjort det) för att jag har sista slutspurten i skolan och mina lärare kör på stenhårt. Jag ska blogga när jag har tid men skolan kommer före bloggen. Hoppas att ni förstår.
Jag har läst Will Grayson Will Grayson av John Green och David Leithan. Jag läste den på engelska för att utmana mig själv vilket gick jättebra. Den är 308 sidor lång och tog RÄTT LÅNG TID att läsa. Den är utgiven 2010, första hela meningen på sida 10 är: But then Tiny says real fast and real quiet, "Gary, hit me as hard as you can in the face when I'm showing my ID, and then Grayson, you just walk behind me like you belong in the joint", and then no one says anything for a while Gary says, too loud, "Um, I don't really know how to hit".

Den handlar om två killar, och det märker man på hur John och David skriver. När det är den ena killen, är det fin grammatik och stora bokstäver. När det är den andra killen är det aldrig stor bokstav. Iallafall, dom här två killarna har en sak gemensamt. En. Dom heter samma sak. På ett konstigt sätt träffas dom, med båda olika ärenden. Sen ändras allt.

För er som har läst boken jag har inget emot homosexuella.
Jag gillade boken sådär. Slutet kändes lite som någonting dom bara hade slafsat ihop. "Tyvärr" umgicks Will Graysonarna inte så mycket som jag hade "förväntat/hoppats". Dom var som helt egna linjer men som hade broar emellan sig. Jag rekommenderar boken i ålder 14-16. Den var lite humor också vilket är bra.
/Mustaschen

Mina bilder! Ska jag göra sånt i fortsättningen? :)

Av Mustaschen & Harrypottarn - 16 maj 2014 16:02

Hej! Kolla gärna in min nya video :) http://youtu.be/QKOYSLxuY1g
Glad fredag! /Mustaschen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 10 maj 2014 21:54

Aaaah jag älskar sådana här bilder! Kolla och njut!

/Mustaschen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 10 maj 2014 10:02

Hej! Igår hade jag världens roligaste kväll. Jag gick på en Divergent träff på biblioteket i staden jag bor i. På det var det fika, bokutlottning, man fick pröva på dem fem falangerna, och dessutom välja falang och göra ett test som berättar vilken falang man borde välja. Så först när alla hade kommit så såg vi på en trailer och på en trailer några som hade varit med på det förut på dom andra träffarna (men det kom mest på den här, jag kom bara på den) och så fick man prata lite med dom man satt med. Jag satt brevid min kompis Julia och hennes kompis som jag inte kände förut men det var jättetrevligt ändå. Då hämtade dom en person i taget först och sen några i en grupp för dom fick lite bråttom som fick göra testet. Jag gjorde testet själv, och dom ställde några frågor och så fick man alternativ som respenterar dom olika falangerna. Jag förväntade mig att få de tappra, men jag fick De Lärda. I början var jag lite besviken men det gick snabbt över. Sen så satt jag och pratade med Julia och hennes kompis. Sen var det dags att pröva på falangerna! Först så var det De Osjälviska och då var det sittmasage, sen De Ärliga då man fick svara på jaochnej frågor genom att gå till olika hörn. Det var svårt haha! Sen De Fridfulla och då fick man pröva på Yoga med en riktig Yogalärare vilket var väldigt avslappnande och sådär kul. Sen var det De Tappra och då fick man kolla på karate och det var sådana som jobbar med karate som kom och visade. Det var väldigt coolt att se på och jag tycker att det var ett bra val för De Tappra. Men det var inte över, för sen så kom några spöken (egentligen några från "teamet" alltså dom som har gjort trailern) och hämtade två personer och tog in dom i ett mörkt rum. Det blev jag och en tjej jag inte känner som blev det första paret att pröva. Så spökena förde in oss i ett mörkt rum, och så frågade dom vem som ville börja. "Inte jag!" Sa jag och spökena sa "Vi tar fegisen". Haha "fegisen"? Jag tog inte illa upp utan sträckte ut handen och la den i en hink, precis som spökena sa. Och kände på innehållet, spagetti, så inte så farligt. Så jag tog mig ner till botten. Nästa var värre. Jag kände först lite i kanten, och då var det bomull. Då var det värre. Det var en kall, blöt hård boll och jag svor och skrek. Nu i efterhand känns det lite pinsamt.... Men den sista var värst. Det var typ köttfärssås, trodde jag först, men det visade sig vara kall, slemmig gröt. Ew. Men jag tog mig ner till botten. Inga av dom andra skrek så jag kände mig lite.... generad. Men vi leddes till baka till dit vi var från början. Då så var det dags för De Lärdas aktivitet. Det var ett mini-test och jag fick 8/13 rätt, jag är rätt smart (inte för att skryta) men det var inte min starkaste gren som dom hade frågor på. Det gick bra för Julia, hon fick 10/13 och hennes kompis 9/13. Julia är väldigt smart haha! Efter det när vi hade slatt oss till ro kom två kvinnor in. Dom sa att det var dags att välja falang, och ett oroligt och ivrigt mummel spred sig i rummet. Vi leddes till ett litet rum med "trä läktare" runt om en liten scen. Jag, Julia och Julias kompis satte sig brevid varandra. Dom presenterade sig och berättade att dom var från De Osjälviska och visade vad som fanns på bordet. På bordet stog fem medelstora glasburkar, och i den förta var sten för De Osjälviska. I nästa var det kol för De Tappra. I den största var det blått vatten för De Lärda. I nästa var det jord för De Fridfulla och i den sista genomskinligt kristallglas för De Ärliga. Dom sa att man (i boken, för er som inte vet, skär man sig i handen och droppar blod i skålen som tillhör falangen) skulle ta en tvättsvamp, doppa den i röd karamellfärg och och skära i den med en matkniv och sen droppa i skålen som tillhör den falang som man vill ha. Julia fick börja. Hon tog, vilket ni kanske redan har räknat ut, De Lärda. Sen var det min tur. Jag tar De Lärda. Jag känner mig nöjd med mitt val, jag tror det passar mig. Sen var det Julias kompis tur och hon tar... De Tappra! När alla har gjort och cermornin är över fick man en "knapp" att ta på sig och sen var det fika med sin falang.

Så ser min ut!
Det var kul på fikan för alla gick verkligen in i sin "roll", De Tappra var väldigt stöddiga och coola och så vidare. Vi vid De Lärdas bord diskuterade böcker och vilken bok vi skulle välja vid Bok Utlottningen. Jag hade spanat in och hoppats att ta Allegiant eller en liten bok med bilder från Divergent filmen. Jag tog en lott och fick nr 44, och när det är min tur springer jag fram (fastnar i stolen) och tar Allegiant och på vägen tillbaka fastnar jag i stolen igen men vem bryr sig? Jag har min baby nu! Jag kramar om boken och sen så händer inget mer riktigt. Jag hade jättekul och hoppas att få träffa alla fantastiska människor som var där igen! Hoppas att ni gillade att jag berättade för er om kvällen och vi hörs!
/Mustaschen

My baby!! Har inte läst den en SÅ SPOILA INGET!

Presentation


A little reading everyday keeps reallity away ~
Vi är två tjejer som älskr att läsa! Här hittar du fangirling, boktips, noveller skrivna av oss och mycket mer!
Kontakt/sponsring: eddithebooklover@gmail.com
Obs! Att stjäla inlägg härifrån är inte okej.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om vår blogg?
 Älskar den
 Bra
 OK
 Nja...
 Buuuuu
 Dålig!!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ crazybooklovers med Blogkeen
Följ crazybooklovers med Bloglovin'
Cute Polka Dotted Rainbow Bow Tie Ribbon

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se