crazybooklovers

Senaste inläggen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 13 april 2014 12:42

Hej! Jag har läst Du glömde säga hej då av Sarah Dessen. Originaltiteln är "What Happened to Goodbye", den är 433 sidor lång, den är utgiven 2011 både på Svenska och Engelska. Första hela meningen på sida 10 är: Hans telefon surrade igen, men den här gången tittade ingen av oss på den.

Den handlar om Mclean. Hennes föräldrar är separede. Innan dom separerade var både Mclean och hennes pappa basket nördar, och Mclean är faktiskt döpt av en viktig basket person. Det är det slut på när Mcleans mamma gifter om sig, med en bra anledning. Mclean väljer att bo med sin pappa, och han flyttar väldigt mycket pga hans jobb. Till varje ny stad dom kommer till döper Mclean om sig och blir en ny person. Helt annorlunda. Den smarta tjejen, den populära tjejen.
När hon kommer till Lakeview blir det annorlunda. Hon kan bara vara sig själv, men vem är hon? Är det enkelt att få vänner om man är sig själv? Är det värt att att få vänner om man ändå kommer flytta?

Jag gillar Sarah Dessen! Den här boken känner jag lite igen mig i, men på ett konstigt sätt. Jag hade tyckt att det vore lite kul att pröva att vara en annan person, och när man tänker på det är det lite som att Mclean har fuskat på ett prov. Jag rekommenderar boken till åldes gruppen 12-15.
Förlåt för den inte jättebra recensionen :-(
Ha det bra!
// Mustaschen

ANNONS
Av Mustaschen & Harrypottarn - 11 april 2014 18:36

Hej! Hade tänkt göra en challenge, som jag hittade pp Bokugglans blogg. Vi kör igång helt enkelt!

Såhär gör du: Gå till din bokhylla och börja på översta hyllan och räkna varje bok till bok 34. Om hyllraden tar slut gå till hyllan under och om du inte ha 34 böcker räkna med samma böcker (börja om, men behåll siffran du är på). Fyll sedan i nedan.
Titel: Skuggan över stenbänken
Författare: Maria Gripe
Bläddra till sidan 68 och skriv första meningen på rad 13: Gick inte, det var bara två ord på den raden så jag tar rad 14: Men tyvärr uppmuntrade hon honom.
Sista ordet på rad 97: Fall
En sak som finns på framsidan: En stenbänk.
Tredje meningen i hela boken: Farmor hade skrivit från Eksjö och meddelat att måndagen den sjätte november, på själva Gustav Adolfs dagen, skulle vår nya jungfru komma med tåget.
Första ordet du såg på sidan 33: fotografier
Vad tycker du om den här boken: Bra! Den är spännande, Maria Gripe när det är som bäst.
//Mustaschen

ANNONS
Av Mustaschen & Harrypottarn - 10 april 2014 16:51

Hej! Har köpt lite böcker på Adlibris. Dom var väldigt billiga och kom jättesnappt. Jag bestälde dom i fredages, för 6 dagar sedan, och dom är redan här! Jag köpte: John Green, the collection och alla böcker är på Engelska. Jag köpte även Att vara Nikki av Meg Cabot. Om ni vill se priserna är det bara att gå in på Adlibris hemsida.

Böckerna jag fick i John Green boxen. (Ovan)

// Mustaschen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 4 april 2014 17:11

Vad hände den 24 mars?

298 sidovisningar? Wow!!!! TACK TACK TACK!!!!!!! Helt amazing!!
Tack igen! Ni äger!
//Mustachen och Piraya

Av Mustaschen & Harrypottarn - 4 april 2014 17:03

Hej hopp!

Ska jag göra Book tags? Gilla isåfall inlägget :-)
Trevlig helg!
/Mustachen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 1 april 2014 20:08

Hej! Jag har läst Den tatuerade mamman av Jacqueline Wilson. Originaltiteln är "The illustrated mum", första meningen i boken är Marigold började bli konstig igen på sin födelsedag. och sist men inte minst, den är 364 sidor lång.

Den handlar om Dol, som egentligen heter Dolphin, och Star. Dom är halvsystrar. Dom har en mamma, Marigold, men hon har inte alla hästar hemma som man säger. Star, vill bara vara helt normal och har mycket kompisar i skolan och är väldigt smart, medans Dol inte har det lika lätt. Hon har också blivit lite annorlunda, och dom andra i klassen retar henne och hennes lärare, Mrs. Hill är inte heller helt snäll. Det är inte Dols fel att hon är annorlunda, hon är helt normal i huvudet men Marigold tvättar inte deras kläder, eller betalar hyran osv så det retar dom henne lite för. Marigold dricker mycket, hon är ute och festar även om hon egentligen är för gammal och ibland håller hon på med sina projekt, tillexempel tatueringarna. Dom har hon många av och Star avskyr dom, medans Dol tycker att dom är coola.
På en konsert träffar Marigold Stars pappa, och Star får nog av Marigolds knasigheter och rymmer till honom. Då gör Marigold något väldigt, väldigt dumt och Dol som inte är särskilt gammal måste ta ett vuxet beslut som hon vet att Marigold inte kommer gilla. Vad ska hon göra?

Jag tyckte jättemycket om den här boken! Jag längtade faktiskt efter att få läsa den. Jag rekommenderar den i åldrarna 10-13. Som sagt tar Jacqueline upp allvarliga saker i hennes böcker så barn ska förtså på ett bra sätt. Jättebra!

//Mustachen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 26 mars 2014 15:55

Hej! Jag har läst Pilträdens systrar vänskapen växer av Ann Brashares. Den är utgiven 2009 på svenska, originaltiteln är 3 willows- The sisterhood grows. Den är 326 sidor lång. Första meningen i boken är: "sista skoldagen var en halvdag."

Den handlar om Jo, Ama och Polly. Tre före detta oskiljaktiga vänner, som tillsammans planterade tre pilträd brevid varandra när dom var små. Träden har växt, men inte deras vänskap. Jo, hänger på stranden med sina nya, äldre tuffare vänner och får en pojkvän, men vissa säger att han redan har en flickvän... Polly, får reda på att hennes farmor, som hon inte har någon kontakt med precis som hennes pappa och andra släktingar på den sidan, var modell. Polly vill pröva på det och börjar banta. Det är ett problem. Polly ser inte ut som någon modell. Ama, som är en topp elev, ska komma in på en fin sommar kurs, men istället hamnar hon mitt ute i vildmarken där hon verkligen inte hör hemma! Dom splittras...

Jag tycker den här boken var jättebra! Ann har tidigare skrivit "Systrar i jeans" blandade faktiskt in dom i boken! Man hör talas om dom. Det var kul! Jag tror att detta är en bra sommmarbok. Den passar dom i åldren 12-15, rekommenderar den verkligen.
Hejdå!
//Mustachen

Presentation


A little reading everyday keeps reallity away ~
Vi är två tjejer som älskr att läsa! Här hittar du fangirling, boktips, noveller skrivna av oss och mycket mer!
Kontakt/sponsring: eddithebooklover@gmail.com
Obs! Att stjäla inlägg härifrån är inte okej.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om vår blogg?
 Älskar den
 Bra
 OK
 Nja...
 Buuuuu
 Dålig!!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ crazybooklovers med Blogkeen
Följ crazybooklovers med Bloglovin'
Cute Polka Dotted Rainbow Bow Tie Ribbon

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se