crazybooklovers

Senaste inläggen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 24 mars 2014 14:25

Hej! Jag har läst Lola Rose av Jacqueline Wilson. Den är 288 sidor lång. Orginialtiteln är Lola Rose och den är utgiven 2003 på engelska och 2004 på svenska.

Den handlar Jayni. Hon har det jobbigt hemma, hennes pappa slår hennes mamma. En dag vinner hennes mamma på lotteri. Samma kväll ger sig pappan på Jayni, och Jayni, hennes lillebror Kenny och hennes mamma rymmer. Dom byter namn och gömmer sig så att Jay, pappan inte ska hitta dom. Då får mamman cancer, och pengarna tar slut. Då ringer Jayni en familje medlem som mamman helst inte vill träffa. Kommer mamman överleva? Kommar pappa Jay hitta dom?

Jag gillade den här boken! Den var väldigt "skön" att läsa och Jacqueline tar upp väldigt allvarliga saker på ett bra sätt.
Jag rekommenderar den till tjejer i åldren 10-12.
//Mustachen

ANNONS
Av Mustaschen & Harrypottarn - 22 mars 2014 16:26

Hej! Köpte lite böcker idag :3

Redan läst hela serien men jag ville läsa den igen (hehe älskar Meg)

Verkar bra, ser fram imot att läsa!

Rätt så många tjejer i min klass har läst/läser den, så jag vill också pröva för att dom säger att den är bra.

Ville pröva mer av Sarah Dessen, Mitt perfekta liv är rätt bra.
//Mustachen

ANNONS
Av Mustaschen & Harrypottarn - 22 mars 2014 15:10

Är hon inte underbar?

//Mustachen ^^

Av Mustaschen & Harrypottarn - 20 mars 2014 16:28

Hej! Mustachen här. Jag har läst Sockervadd och svåra val av Jaqueline Wilson. Originaltiteln är Candyfloss.  Den är utgiven 2008 i Sverige, och 2006 i England.  Den är 278 sidor lång. 


Den handlar om Floss. Hennes föräldrar är skilda, så Floss tillbringar vardagarna hos hennes mamma och hennes nya, eleganta, smarta och rika kille, Steven. Tillsamans har dom fått en bebis ihop, Tiger. Helgerna tillbringar Floss med hennes pappa, som engligt Floss mamma äter alldeles för onyttigt, och driver ett fik, men som Floss älskar.

På Floss födelsedag berättar Floss mamma att hon och Steven ska flytta till Australien, och dom tycker att det är självklart att hon ska följa med. Det tycker inte Floss! Så hon stannar hos sin pappa som har problem med ekonomin. Samtidigt börjar Floss bästis Rachel bli elak. Då blir floss vänn med Susan, men då blir Rachel bara elakare. Dessutom hotar Rachel med att hennes mamma ska gå till socialen för att skvallra för att Floss pappa, engligt henne, inte kan ta hand om Floss. 


Jag gillade den här boken, och blev alldeles trollbunden även om jag egentligen är för gammal. Jaqueline skriver jättebra! Jag rekomenderar den till 9-12 åringar, eller som högläsnings bok för att den är kanske lite för tjock för att en 8 åring ska läsa den. Den var väldigt barnslig, men bra! En grej jag därimot inte fattade är vilken ålder Floss är i. Ena stunden tror jag att hon är 8 och i nästa stund 10/11. 


Ha det bra, fredag imorgon! c: 

//Mustachen   

Av Mustaschen & Harrypottarn - 17 mars 2014 17:35

Hej    Mustachen här.  Jag älskar den här tjejens YouTube kanal, kolla in den! Hon vloggar om böcker och jag kan inte sluta kolla.

 

//Mustachen 

Av Mustaschen & Harrypottarn - 17 mars 2014 15:48

Tjena! Jag har läst Trasig soppa av Jenny Valentine. Den är utgiven på svenska 2011, orginialtiteln är Broken Soup och den är 251 sidor lång.

Den handlar om Rowan. Hennes bror Jack har dött och Rowans mamma ligger bara och sover dagarna i ända, så Rowan har själv ansvaret över sin lillasyster Storma, 6 år. Deras pappa bor inte tillsammans med Rowan och resten av familjen längre och när han undrar hur mamman mår ljuger hon bara.
En mystisk kille plockar upp ett negativ och ger det till Rowan och säger att hon har tappat det, men det har hon inte. Då blir Rowan kompis med killen och en annan tjej, Bee. Men Bee döljer något..
Då händer något: Rowans mamma försöker döda sig själv och Rowans pappa hittar henne..

Jag saknar ord. Eller jo, ett; underbar. Den här boken var så fin och sorglig så jag fick tårar i ögonen! Så fin!! Man ville inte sluta läsa. Jag har läst alla Jenny Valentines böcker som finns på svenska (3) och alla är fantastiska!
//Mustachen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 17 mars 2014 07:11

//Mustachen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 12 mars 2014 18:15

Hej! Jag är Mimmi, Mustachens lillasyster och jag ska pröva att gästblogga här.

Jag har läst: Silverpojken och den är av Kristina Ohlsson. Den är 166 sidor lång.

Jag tycker att den var jättebra! Den handlar om barnen Aladdin, Billie och Simona. Det är vinter och Aladdin tycker att han ser en pojke som springer om kring runt hans föräldrars restaurang, men när han ser pojken sitta på en trappa och när pojken går iväg syns det inga fotspår efter han. Aladdin börjar tro att han bara inbillar sig allt. Det börjar det försvinna mat från restaurangen. Vem är det som tar maten? Är det pojken som springer runt?

Det finns en till bok om barnen Aladdin, Billie och Simona , Glasbarnen heter den.

Presentation


A little reading everyday keeps reallity away ~
Vi är två tjejer som älskr att läsa! Här hittar du fangirling, boktips, noveller skrivna av oss och mycket mer!
Kontakt/sponsring: eddithebooklover@gmail.com
Obs! Att stjäla inlägg härifrån är inte okej.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om vår blogg?
 Älskar den
 Bra
 OK
 Nja...
 Buuuuu
 Dålig!!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ crazybooklovers med Blogkeen
Följ crazybooklovers med Bloglovin'
Cute Polka Dotted Rainbow Bow Tie Ribbon

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se