crazybooklovers

Senaste inläggen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 20 juli 2014 12:23

/Mustaschen
Ps. Jag kommer inte recensera sista delen även om jag har läst den, och det är för att det inte finns något att säga.
Pps. Jag åker till Skottland idag så uppdateringen kommer inte vara så bra.

ANNONS
Av Mustaschen & Harrypottarn - 20 juli 2014 12:21

Namn:Rädda mig inte
Författare: Tahereh Mafi
Andra böcker av författaren:Rör mig inte!
Serie Shatter me serien
Del2
Utgiven:2012
Antal sidor:398
Originalets namn:Unravel Me
Första hela meningen på sida 10:"Ingen vet."
Förlag: B|Wahlströms

Handling:Det är lite svårt att förklara utan att spoila allt, så jag ska göra så gott jag kan.
I den här boken svävar Juliette inför svåra val. Hon lär sig även att inte deppa ihop utan att kämpa för vem hon är.

Vad jag tyckte: Den var helt ok! Jag älskade den inte, men jag hatade den inte. Det är inte så mycket att säga.

Vad som kunde ha gjorts bättre/fel/något jag saknade:Inte riktigt.

Tankar:-

Liknande böcker: Divergent serien!

Antal katter:

3/5.
/Mustaschen

ANNONS
Av Mustaschen & Harrypottarn - 19 juli 2014 17:06

Namn: Rör mig inte
Författare: Tahereh Mafi
Andra böcker av författaren:De andra böckerna i serien.
Serie: Shatter Me serien.
Del1
Utgiven:2012
Antal sidor:302
Originalets namn:Shatter Me
Första hela meningen på sida 10:"Jag kommer aldrig slå tillbaka för jag är för rädd för paralyserad för paranoid."
Förlag: Ponto Pocket

Handling:Juliette är lite ovanlig. Hon har en förmåga att döda folk som rör henne. Detta har gjort att hon är inlåst på ett mentalsjukhus, där hon är helt ensam. En dag skickas en kille in i hennes cell, Adam. Juliette känner igen honom, hans ögon. Lite saker händer och Juliette förs till Warner, som jobbar för Återereblissemanget. Han vill ha henne -använda henne som vapen för att totera folk åt honom. Juliette hatar att döda och är alldeles skräckslagen, hon hatar allt, hon hatar sig själv och hon vill bort.
(Den utspelar sig i framtiden)

Vad jag tyckte: Den var bra! Den handlar om väldigt seriösa saker, men den var bra och snabb att läsa. Framförallt väldigt intressant. Språker den var så fint skrivet! Det var som om det inte var skrivet med ord utan känslor.

Vad som kunde ha gjorts bättre/fel/något jag saknade: Nej. Den var perfekt!

Tankar:Något jag tänkte på var att hon skrev sanningar, men de var överstryckta.
Det här med hennes "förmåga" är lite skrämmande. Kan komma spoilers Jag menar, hennes föräldrar stängde henne bara ute och alla verkar ha varit elaka mot henne. Vilket (om jag ska vara grym) inte är särskilt konstigt (hennes föräldrar hade kunnat vara lite snällare). Om du hade en tjej i din klass som kunde döda dig genom att röra dig, hade du inte varit rädd för henne då? Jag tycker någon kunde ha gjort henne handskar!

Liknande böcker: Divergent (lite).

Antal katter:

4/5 för att den var BRA!
/Mustaschen

Fin framsida!

Av Mustaschen & Harrypottarn - 19 juli 2014 15:09

Haha, glömde bilderna. Här kommer de!
/Mustaschen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 19 juli 2014 15:06

Hej! Jag är tillbaka! Har många inlägg som behöver komma upp så VARNING FÖR SPAM!

Namn:The Hobbit Revised Edition
Författare: J.R.R Tolkien och illustraerad av David Wenzel
Andra böcker av författaren: Sagan om ringen serien!
Serie: -
Del-
Utgiven:2006
Antal sidor:133
Originalets namn:-
Första hela meningen på sida 10:"This map was made by Thror, your grandfather, Thorin."
Förlag: Tror det är HarperCollins men det är lite oklart.

Handling: I en liten kulle bor Hobbiten Bilbo Baggins. Han är en Hobbit, en liten varesle med stora fötter, glad aptit och inte särkilt äventyrlig av sig. En dag när Bilbo sitter ute och röker sin pipa kommer Gandalf på besök -och erbjuder Bilbo ett äventyr. Bilbo, som blir väldigt överraskad säger nej men nästa dag lagom till kaffet kommer dvärgar på besök och tar med honom på äventyr iallafall. Han ska följa med dem och ta tillbaka deras berg som vaktas av en drake. Vägen dit är farlig och alla kommer sättas på prov. (I princip Hobbit boken i en tecknad bok.)

Vad jag tyckte: Den här var dååååålig! Bilderna var vackra och så men den var inte alls gripande och man ville inte fortsätta läsa. Jag är lite besviken! Det är kul att ha läst den iallafall.

Vad som kunde ha gjorts bättre/fel/något jag saknade: Den var inte gripande. Punkt.

Tankar:-

Liknande böcker:De tecknade böckerna om Asa-gudarna är roliga!

Antal katter:

3/5 för att historien var bra, en extra katt på grund av de fantasktiska illustartionen.
/Mustaschen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 13 juli 2014 19:49

Hej! Jag ska snart sova eftersom Booktube-a-thonet börjar i natt kl. 00:00 (Måndag) och jag vill ha sovit lite men jag tänkte skriva en recension först. Som ni kanske märker har det skett små förändringar. ;)

Namn:Harry Potter och Fenixorden
Författare: J.K Rowling
Andra böcker av författaren:Harry Potter och de Vises sten.
Serie: Harry Potter serien.
Del5
Utgiven:2003 på Engelska.
Antal sidor:1001
Originalets namn:Harry Potter and the Order of the Phoenix
Första hela meningen på sida 10:"Harry slöt ögonen mot kvällshimmlen, som nu flammade i glödande färger, medans nyhetsuppläsaren sa: "...och slutligen har undulaten Bungy hittat ett nytt sätt att hålla sig sval i sommar. Bungy, som bor på gården Fem Fjädrar i Barnsley, har lärt sig åka vattenskidor! Mary Dorkins for dit för att ta reda på mer.""
Förlag: Rabén&sjögren

Handling:Harry har en plågsam sommar. Han är inte säker på när Lord Voldemort -eller du-vet-vem som de flesta kallar honom- ska komma med ett drag. Han oroar sig och han hör inget från Hermoine eller någon annan. Hans liv med Dursleys är plågsamt till en kväll -han och hans kusin blir överfallna av Dementorer. Harry försöker rädda sin kusin och skickar ut en Patronus för att bli av med den och det funkar. Haken är den att Harry får inte utöva magi utanför skolan tills han är 17, och han hamnar i ett förhör. Han frikänns, men på förhöret träffade han en mycket elak kvinna, som blir deras nya lärare i Försvar mot svartkonst på Hogwarts. Hon ändrar allt; avskedar lärare (ja, det kan hon, hon jobbar nämligen tillsammans med minesteriet som varken Harry eller Dumbledore gillar. ), ändrar regler, tja allt möjligt dåligt. Alla hatar henne, och framför allt Harry som hon tycks ha samma känslor för. Harry har aldrig känt sig så förvirrad, arg eller ensam, för Lord Voldemort har börjat ta sig in i Harrys hjärna. Allt är hemskt.
MAN TRÄFFAR ÄVEN LUNA LOVEGOOD I DEN HÄR BOKEN WHICH WAS GREAT!

Vad jag tyckte: Jag vet faktiskt inte. Jag läste ut den på fyra dagar so I guess I liked it, men det hände så mycket. Harrys raseri eller förvirrning var så bra skriven så jag kände det. Jag kände igen mig i honom; att vara helt ensam i en känsla och vilja att alla andra upplevde samma sak. Jag är inte ensam om känslan, det vet jag mycket väl (obs vill inte få er att tro att det är något allvarligt för att det är det inte) men jag kunde ibland sätta fingret på vad det vad Harry kände. Den är inte min favorit men den var bra!

Vad som kunde ha gjorts bättre/fel/något jag saknade: Tja, om det är någonting jag måste påpeka är det hur tjock den var. Det kändes som att det var många små, onödiga detaljer men nu när jag tänker på det behövdes de för att få en bra bok.

Tankar:Den här serien är egentligen rätt sorglig. Det var min farbror som påpekade det och fick mig att tänka på det: de handlar egentligen om ett "barn" många vill döda. Det är tragiskt. Eftersom min kompis Julia spoilade hela serien för mig känns det sådär att börja närma sig den sjäte boken.

Liknande böcker: -

Antal katter: 4/5 katter. (Typ som stjärnor)
Godnatt,
Mustaschen.

(Sorry för bilderna)

Av Mustaschen & Harrypottarn - 12 juli 2014 17:06

Hej! Mustaschen här. För er som följer Bok Världen på Youtube vet att det kommer hållas ett "Booktube-a-thon" under nästa vecka, vid start den 14 Juli. Detta har jag tänkt att vara med i. Ni hittar nedanför en video som visar vilka böcker jag kommer läsa osv. Se den gärna!

I videon nedan hittar ni all information ni behöver (och på kanalen. ).

Megakul! Jag är supertaggad, var gärna med själva. 

/Mustaschen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 10 juli 2014 14:17

Hej! Jag har läste en perfekt sommar bok och här kommer recensionen!


Namn:Allt och lite till
Författare:Sarah Dessen
Serie:-
Utgiven:2013 på Svenska och Engelska. Den är alltså rätt ny.
Antal sidor:430
Originalets namn:The moon and more
Första hela meningen på sida 10: "Jag hade snabbt lärt mig att om man skulle gå in i folks hus, även om de bara hyrde huset, så gällde det att hojta högt och flera gånger berätta att man var där, och vem man var."

Handling:Emaline har precis gått ut High School och ska börja på College till hösten. Hon har planerat sommaren; hänga med sin perfekta pojkvän Luke som har allt, jobba och förbereda sig inför det kommande året. Det går inte riktigt som planerat. Emaline träffar Theo, en kille från New York som är där för att göra en dokumentär med hans hårda chef. Emaline och Luke bråkar och de gör slut. Samma dag kysser Emaline Theo och allt förändras. Samtidigt kommer hennes far till staden, tillsammans med hans son och allt är inte riktigt fint mellan Emaline och hennes far. Är Theo den rätte och tycker Emaline att den lilla staden hon bor i är det rätta stället för henne?

Vad jag tyckte: Den här boken var perfekt att läsa på sommaren! Den var fin och jättebra. Den var inte den bästa, men helt ok. Eftersom jag bor i en liten "by" kunde jag lite relatera till hur det var i den byn där Emaline bor.

Vad som kunde ha gjorts bättre/fel/något jag saknade/tankar: Den här boken var lite tjatig i mellan åt. Jag har inte riktigt mycket att säga! ^^
*Spoilers*
Jag shippar inte alls Emaline med någon av killarna i boken. När hon var med Theo bara kändes det FEL FEL FEL! Det kändes som att han bara brydde sig om att HAN skulle få en bra sommar och inte hon. Typ att bara hans jobb betydde något. Han var väldigt mycket "oss" medans det kändes som att Emaline bara hade en sommarflirt och inte gillade honom egentligen.

*Slut på spoilers*
Ha en bra dag,
Mustaschen!

Presentation


A little reading everyday keeps reallity away ~
Vi är två tjejer som älskr att läsa! Här hittar du fangirling, boktips, noveller skrivna av oss och mycket mer!
Kontakt/sponsring: eddithebooklover@gmail.com
Obs! Att stjäla inlägg härifrån är inte okej.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om vår blogg?
 Älskar den
 Bra
 OK
 Nja...
 Buuuuu
 Dålig!!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ crazybooklovers med Blogkeen
Följ crazybooklovers med Bloglovin'
Cute Polka Dotted Rainbow Bow Tie Ribbon

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se