crazybooklovers

Senaste inläggen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 11 juni 2014 15:34

Hej! Nu har jag sommarlov, *yesss*. Gissa vad jag kommer göra på dagarna?

Jag har läst ttyl av Lauren Myracle. Den heter samma sak på Engelska. Den är skriven i "chattspråk" och därför väldigt snabb att läsa för att vara 211 sidor lång. Den är utgiven 2004 på Engelska och 2013 på Svenska. Första hela meningen på sida 10 är: " Du såg den - yay! :)".
Den här boken kan vara lite klurig om man inte vet vad dom Engelska förkortningarna betyder, som fortafarnade finns i den svenska boken, så jag tänkte att jag kunde hjälpa er på traven.

ttyl = Talk To You Later.
G2G = Den här var svårast för mig, men jag klurade ut att det betyder Got to Go.
C yaa! = See you!

Den handlar om Angela (SnowAngel), Zoe (zoegirl) och Maddie (mad maddie). De börjar deras andra år på High School och redan innan skolan har börjat bestämmer de sig för att hålla ihop. Trots det, är allihopa med om ett eget äventyr. Zoe blir kompis med deras konstiga lärare Mr. H, som kanske vill något mer, Maddie blir kompis med någon som bedrar henne HELT och får hela skolan att skratta åt henne (stakarn) och Angela blir olyckligt kär och får börja ta hand om killproblem.

Jag gillade den här boken! I början fattade man inte vem som var vem men det löste sig, och under bokens gång kände jag lite att det var liiite för mycket namn, men jag gillade boken ändå. Det här var en typiskt sommarbok och en bok som är svår att lägga ifrån sig...... Haha! Hoppas att ni alla har en bra sommar, och så ses vi snart!
//Mustaschen (som har sommarkänsla!)

ANNONS
Av Mustaschen & Harrypottarn - 9 juni 2014 19:39

Hej! Jag har gjort något ovanligt. Jag har läst en manga bok. Ja, jag gillar manga det var bara länge sedan jag läste en seriöst.

Jag har läst Sword Princess Amaltea, och den heter så även om den är på Svenska. Den är av Natalia Batista. Den är 169 sidor lång. Första hela meningen på sida 11 är: " Dori! "

Det är inte mycket att säga om manga böcker, men jag ska försöka förklara så gott jag kan. Ok? Ok.
Amaltea är en egoistisk, självuppfylld prinsessa som ofta står i skuggan av sin storasyster. I deras värld är det inte killarna som är "tuffa" eller dom som leder landet utan tjejerna. (Skitbra! Mera sådana här böcker!) Iallafall, det är dax för Amaltea att rädda en prins. När hon väl har hittat en, så vill någon ta honom ifrån henne.

Detta är en jättebra bok för någon som är feminist (vilket jag är, inga elaka kommentarer om det tack) och vill ha något peppande att läsa. Det är inte mycket att säga om den här boken men den är bra, tro mig.
//Mustaschen

Så fina bilder!

ANNONS
Av Mustaschen & Harrypottarn - 9 juni 2014 19:20

Hello everybody! Jag har läst Pappersstäder av John Green, och den är 362 sidor lång. Den är utgiven 2008 på Engelska och 2014 på Svenska. Första hela meningen på sida 10 är: "Jag tog två små steg bakåt. ". På Engelska heter den Papertown.

Den handlar om Quentin. Han bor granne med den mystiske Margo som han alltid har varit kär i, men dom har inte särskilt bra kontakt. En kväll hämtar Margo upp Quentin och säger att han ska följa med henne på ett äventyr, och nästa dag är Margo försvunnen. Detta är inte första gången, men Quentin är fast besluten att hitta henne. Hon gör detta enklare genom att lämna förvirrande ledtrådet åt Quentin, men vill hon bli hittad? Och kommer Quentin hitta henne?

Den här boken var så bra! Jag tyckte att Margo var supercool, men det här med att bara sticka och lämna allt och dessutom lämna ledtrådar! Det tycker jag är rätt fascinerande. Att bara rycka upp alla rötter och gå, utan att ta den minsta hänsyn till vad andra ska säga. Ibland, skulle det vara kul att testa, men jag hade inte klarat det särskilt länge. Ingen kan gömma sig föralltid, alla klantar till det förr eller senare och avslöjar sig. Alla.
Den här boken var inte så mystisk som jag hade hoppats på, men den var bra ändå! Jag trodde att det skulle vara mer spänning men det var lite: "När ska han komma på det?? Orkaaa..." känsla men jag gillade den ändå. Den fick mig att GAPFLABBA ett par gånger vilket alltid är bra.
/Mustaschen

Av Mustaschen & Harrypottarn - 3 juni 2014 15:49

Hej! Jag lånade en bok och köpte en bok.
Jag köpte:

eleanor & park av Rainbow Rowell. Jag blev överlycklig när jag såg den här boken och var tvungen att köpa den, och jag har hört bra saker och har höga förväntningar. :)
Älskar omslaget!

Jag lånade ttyl av Lauren Myracle. Jag vet inget om den här boken men jag ser fram imot att läsa den! :)

Av Mustaschen & Harrypottarn - 2 juni 2014 17:52

Hej! Jag har läst Wallflower av Stephen Chbosky. Detta är boken bakom filmen The Perks of Being a Wallflower, dom jag tyvärr inte har sett. Den är 268 sidor lång. Den kom ut 1999 på Engelska och 2000 på Svenska. Mitt exemplar av boken är från 2013. Första hela meningen på sidan 10 är: " Jag önskar jag visste det."

Den handlar om Charlie. Eller ja, det namnet precis som alla andra namn i boken är bytta, för att Charlie skriver brev om sin dag till en "person", men han är anonym. Charlie är en "Wallflower", en person som funderar mycket, en person som iakttar istället för att delta och tänker mycket. Han har kompis problem, kärleks frågor och livsfunderingar.

Jag är lite beroende av den här boken. Den är så fin. Det är faktiskt en av de få böcker man kan kalla fin. Jag älskar den här boken och kommer garanterat läsa om den.
Medans jag läste boken funderade jag på om det var något fel på Charlie. No hate! Inte fel, utan att han kanske hade ett funktionshinder? Jag vill bara leva med honom :'D. Jag rekomenderar den här boken i åldern 12-100. Så länge man är över 12 tror jag att man kan läsa den när som helst.
Ha det bra,
Mustaschen :)

Emma Watson!!!

Av Mustaschen & Harrypottarn - 2 juni 2014 17:26

Jag gjorde det. Och gud vad nervös jag var. När jag började läsa förstås.
Hej! Jag har läst del ett i Harry Potter serien. Den heter De Vises Sten och den är skriven av J.K. Rowling. Den är 379 sidor lång. Första meningen på sidan 11 är: "Mr och mrs Dursley i nummer fyra på Privet Drive var med rätta stolta över att kunnna säga att de var helt normala.

Jag vill inte/det är svårt att berätta mycket om den här boken. De flesta har redan läst boken eller sätt filmen men i kort text: Harry åker till Hogwarts.

Jag kände mig inte indragen i den här boken, antagligen för att jag har sett filmen (mistag) men historien var bra. Sättet J.K Rowling skriver på är rätt annourlunda, men fortfarande bra. Boken beskriver landskapet och den här boken var sådär. Jag tar det för att jag inte kände mig indragen i boken (men det var ju mitt fel). I'm a Potterhead!
/Mustaschen ^^

Såg en humla medans jag fotograferade och var tvungen att knäppa av en bild ^^

Fotona är mina och är fotade med Smasung Galaxy S4 mini.

Av Mustaschen & Harrypottarn - 1 juni 2014 13:29

Hej!! Jag hoppas att ni har haft en härlig helg och tänkte bara länka min nya video och berätta att det kommer upp en väldigt excalterande recension imorgon. Nu när jag har gjort det, här är min nya video! 


Update: Det visade sig att videon kom däruppe. Hoppad att det inte gör något. ^^ 

/Mustaschen

 

Av Mustaschen & Harrypottarn - 28 maj 2014 19:08

Hej! Jag läste ut den hör boken för 5 (typ) dagar sen men jag har inte haft tid att recensera den förrän nu. But here I am!

Jag har läst ut Att Vara Nikki av Meg Cabot. Den är 294 sidor lång och den heter Being Nikki på Engelska. Det är del två i serien. Den kom ut 2009 på Engelska och 2012 på Svenska. Första hela meningen på sida 10 är: "Jag lovade mig själv att jag skulle sticka dolken i ögat på Franceso när jag väl slapp därifrån."

Den handlar om Nikki. I den här boken (vilket är svårt att förklara utan att spoila) så tar hon kontakt med gamla männikor i hennes gamla liv, och hon får reda på rätt... extrema och läskiga saker om dom som har gjort hjäropperationen på henne. Dessutom har Lulu fullt upp med att förbereda hennes julfest som kommer bli fantastisk. Och en gammal familjemedlem till Nikki kommer på besök... och Nikki träffar Nikki.

Jag tycker att den här och ettan är ungefär lika bra. I bok ett händer det mer saker, och i den här är det mest "förklaringar/utredningar", som att allt faller på blats. Men det gör det inte. Haha, hoppas att ni fattar vad jag menar!
Den här boken beskriver hur tufft det kan vara att vara känd och hur otrevliga vissa kända personer kan vara. Jag tycker att det är en syn på livet; en uppenbarelse. Att man försöker fly, men det går inte för att verkligheten kommer ikapp en.
Jag gillade den hör boken för att den var snabbläst och är perfekt att läsa på sommaren.
Jag rekommenderar den i åldern 12-16.
/Mustaschen

Presentation


A little reading everyday keeps reallity away ~
Vi är två tjejer som älskr att läsa! Här hittar du fangirling, boktips, noveller skrivna av oss och mycket mer!
Kontakt/sponsring: eddithebooklover@gmail.com
Obs! Att stjäla inlägg härifrån är inte okej.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om vår blogg?
 Älskar den
 Bra
 OK
 Nja...
 Buuuuu
 Dålig!!

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ crazybooklovers med Blogkeen
Följ crazybooklovers med Bloglovin'
Cute Polka Dotted Rainbow Bow Tie Ribbon

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se